Τρίτη 31 Μαΐου 2016

9o ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

9o  ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ  ΘΕΑΤΡΟΥ

Έχουμε πει πολλά αυτά τα οκτώ χρόνια που υπάρχει το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα γνωστά. Να πούμε τι είναι Θέατρο και τι προσπαθούμε να κερδίσουμε κάνοντας Θέατρο.
Όλοι εσείς οι θεατές μας, που στηρίζετε από τη γέννησή της αυτή την ιδέα που κάποιοι «τρελοί» σκέφτηκαν και που έχει γίνει πια θεσμός, το γνωρίζετε.                                                            
Πρέπει όμως να δούμε με τα μάτια της καρδιάς, όλα αυτά τα ενδιαφέροντα που συμβαίνουν επάνω αλλά και πίσω από την σκηνή, από ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες. Άνθρωποι της καθημερινότητας, με διαφορετικούς τρόπους σκέψης, διαφορετικές συνθήκες ζωής που καταβάλουν ο καθένας ξεχωριστά τον προσωπικό του αγώνα για επιβίωση, μέσα στην καταιγιστική κρίση της κοινωνίας μας.
 Αν λοιπόν αναρωτιούνται κάποιοι:  Τί κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν; Τί τους απασχολεί; Γιατί καταναλώνουν ενέργεια, ώρες, κούραση σωματική και ψυχική για να εκφραστούν μέσα από το Θέατρο, αυτή την υπέρτατη τέχνη γνώσης, έκφρασης, επικοινωνίας και αυτογνωσίας, θα τους λέγαμε όλοι εμείς οι εμπνευστές των Ομάδων ότι το έχουνε ανάγκη. Είναι το νερό τους σε μια ξερή έρημο. Είναι ανιδιοτελείς εργάτες του Θεάτρου που πολλές φορές δίνουν μάθημα σε πολλούς επαγγελματίες με την ψυχή που καταθέτουν σε ότι κάνουν.
Θα μπορούσε κανείς να πει πολλά για το τι είναι αυτό που γιγάντωσε και έδεσε τις ψυχές μας, που ένωσε τις ανάσες μας. Οκτώ χρόνια είναι αυτά. Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του την οποία στηρίζετε όλοι εσείς με τη μεγάλη συμμετοχή σας.                                                                        
Είναι η γιορτή μας. Σας καλούμε για άλλη μια φορά να μας ακολουθήσετε.                                    
Και του χρόνου διψήφιοι.                                                                                        

Συντονιστική επιτροπή Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου