Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Λίγα λόγια για μας............

Πρόκειται για το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής που μετρά φέτος εννέα χρόνια ζωής. Ένα μη διαγωνιστικό Φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο, που σκοπό έχει την προώθηση της τέχνης του θεάτρου και ιδιαίτερα του Ερασιτεχνικού, όπου αποτελεί την πιο αγνή μορφή ένδειξης αγάπης για το θέατρο.

Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια αυτή πριν από εννέα χρόνια, λίγοι ήταν αυτοί που πίστεψαν στην παγίωσή της, η μεγάλη όμως ανταπόκριση των πολιτών αγκάλιασε και στήριξε αυτό το θεσμό.


Το Φεστιβάλ κατά την φάση της υλοποίησής του άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις ως προς την οργάνωσή του, αλλά και ως προς το  καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Οι κάτοικοι των Δήμων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ , με την αθρόα προσέλευσή τους, αγκάλιασαν το γεγονός αποδεικνύοντας ότι το ερασιτεχνικό θέατρο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.
Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει οι Δήμοι: Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Ταύρου-Μοσχάτου, Αγ. Παρασκευής, Κορυδαλλού, Μαραθώνα, Αιγάλεω, Πετρούπολης, Διονύσου, Περάματος και Ιλίου .


Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου πλουτίζει την πολιτιστική ζωή των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτό και αναδεικνύονται χρόνο με το χρόνο σε μεγάλη γιορτή της Θεατρικής πράξης.


Φέτος στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν οι Δήμοι Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Μοσχάτου - Ταύρου,
 Αγ. Παρασκευής,  Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περιστερίου, ενώ θα φιλοξενηθούν οι θεατρικές ομάδες του Δήμου Ιλίου και "τρίτο κουδούνι" των Τ.Ε.Ι. Αθήνας.


Μέσα σε αυτό το διαδημοτικό δίκτυο ενισχύεται και προβάλλεται η ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία ανθρώπων που με ανιδιοτέλεια βάζουν την τέχνη στη ζωή τους, με εφόδια τον λόγο, το πάθος της δημιουργίας, την υπέρβαση των συναισθημάτων.
Στόχος κάθε συλλογικής προσπάθειας για την παραγωγή πολιτισμού μέσα σε μια οργανωμένη κοινωνία είναι να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των ανθρώπων, γιατί το Θέατρο αποτελεί όχι μόνο γνήσια μορφή έκφρασης των εσωτερικών δυνατοτήτων του ανθρώπου αλλά και μέσο καλλιέργειας, γνώσης και εξύψωσης των ανθρώπινων κοινωνιών και σε αυτή την προσπάθεια ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει κυρίαρχο ρόλο.

Σε μια περίοδο απαξίωσης των τελικών αποδεκτών του πολιτιστικού προϊόντος, είναι σημαντική η προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να οργανώσει και να προβάλλει τις πολιτιστικές δομές που η ίδια χρηματοδοτεί, με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο και ευρύ πλέγμα πολιτιστικών δράσεων , οι οποίες θα παρέχονται  δωρεάν  στους πολίτες, σκοπεύοντας στην εφαρμογή μιας επιθετικής πολιτιστικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου